Webinar "Accelerated Simulations for Engineers." | July 11 2024 3.30 - 4.30 pm (CET)

Waterschapsgame actueler dan ooit

In 2018 hebben de Unie van Waterschappen en ProDemos een gastles ontwikkeld met een interactief spel gebaseerd op de Tygron Engine. Het spel is bedoeld om leerlingen meer bekend te maken met het waterschap en het democratische karakter ervan. In het spel stemmen leerlingen op verschillende partijen voor het waterschap. Vervolgens nemen zij als bestuur van een waterschap besluiten in een aantal zaken. Bijvoorbeeld om te investeren in duurzaamheid of om te bezuinigen op dijkonderhoud.

In de aanloop naar de waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023 is de game geüpdate en was deze actueler dan ooit. Het spel wordt gespeeld in klaslokalen door heel Nederland, zo blijkt ook uit het waterschap Zuiderzeeland

Meer info over de gastles en het spel vind je hier

Related posts

Weekly Tutorial

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.