Webinar "Accelerated Simulations for Engineers." | July 11 2024 3.30 - 4.30 pm (CET)

Webinar Optimalisatie watersysteem Waterschap Vallei en Veluwe

Op 13 december 2022 vond de webinar Optimalisatie watersysteem Waterschap Vallei en Veluwe plaats. Deze webinar draaide om de door Waterschap Vallei en Veluwe ontwikkelde aanpak om het watersysteem voor te bereiden op de gevolgen van klimaatverandering. Deze vraagt immers om aanpassingen in het (oppervlakte)watersysteem. De intensiteit van buien neemt toe en aan de andere kant laten de recente droge zomers het belang zien om water vast te houden. Het vasthouden van water reduceert de afvoerpiek bij intense buien en het vasthouden in de haarvaten maakt het watersysteem droogtebestendiger.

Tijdens de webinar werd ingegaan op wat er nu al kan in modelstudies, en hoe deze aanpak in de komende jaren verder door ontwikkeld kan worden. U kunt de webinar hier terugkijken:

 

Bent u geïnteresseerd in de vervolgstappen? Stuur dan een email aan info@tygron.com en we houden u op de hoogte.

  • Florian Witsenburg, CEO Tygron heette alle deelnemers welkom.
  • Harmen van de Werfhorst, beleidsadviseur bij Waterschap Vallei en Veluwe, vanaf 1:34, vertelde vanuit een historisch perspectief over nut en noodzaak van de nieuwe aanpak.
  • Thijs Visser, Aveco de Bondt, vanaf 10:06, vertelde over de eerste resultaten van de optimalisatie studie die in opdracht van Waterschap Vallei en Veluwe is uitgevoerd. Hij maakt de gebruikte uitgangswaarden en data in het Tygron Platform inzichtelijk en laat ook de rekenresultaten zien. De modelstudie geeft inzicht in het effect van maatregelen en ook waar deze het effectiefst zijn. Zie dit artikel,  Drie maatregelen helpen om regenwater op de Veluwe beter vast te houden (h2owaternetwerk.nl) voor beschrijving van de aanpak en resultaten.
  • Harmen van de Werfhorst en Florian Witsenburg gingen in op de toekomstplannen: van NBW toets naar Watersysteemtoets, vanaf 37:24. De vervolgstappen zijn onder meer gericht op het integraal doorrekenen van stroming op het maaiveld – door watergangen en grondwater. Er is behoefte om samen te werken met collega waterschappen om kennis en kunde te ontwikkelen voor deze urgente uitdagingen.

Bent u geïnteresseerd in de vervolgstappen? Stuur dan een email aan info@tygron.com en we houden u op de hoogte.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.