Register Duurzame Leefomgeving gelanceerd door NLGreenlabel

Op 31 oktober 2022 is het ‘Register Duurzame Leefomgeving’ (RDL) door NLGreenlabel gelanceerd. Dit is het eerste digitale gebiedsregistratiesysteem van Nederland waarbij gebieden d.m.v. hoogwaardige geo data en Tygron, gelinkt aan het NL Gebiedslabel, kunnen worden voorzien van een label en dus een indicatieve duurzaamheidsscore. Het gaat dan om klimaatrisico’s, biodiversiteit en gezondheid waarbij elk geregistreerd gebied wordt geanalyseerd en de belegger, groenprofessional of b.v. beheerder een volledig geautomatiseerd rapport krijgt. Hierin staan inzichten, handelingsperspectief in de vorm van standaardmaatregelen en ook een kosten baten analyse. Naast registeren van gebieden is monitoring ook van groot belang om ook te kunnen zien of genomen maatregelen sorteren in de beoogde effecten.

NL Greenlabel maakt op deze manier de enorme hoeveelheden data die beschikbaar zijn over de leefomgeving voor haar klanten heel inzichtelijk, conform haar eigen systematiek, en specifiek voor het interessegebied van de gebruiker. De afgelopen periode heeft NLGreenlabel daarom gewerkt aan het koppelen van haar eigen systematiek aan het Tygron Platform. Dit is mogelijk met behulp van de open API van Tygron.

Lees er meer over op de website van het Register Duurzame Leefomgeving:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.