Webinar "Accelerated Simulations for Engineers." | July 11 2024 3.30 - 4.30 pm (CET)

Ecosysteem Digital Twin: Een customer journey voor Provincie Utrecht

Student Nick Wolfert van de Hogeschool Utrecht heeft voor de provincie Utrecht onderzoek gedaan naar de vertaalslag van digitale methoden en technieken naar het maken van betrouwbare en uitlegbare besluiten. Daarvoor zijn Unity en Tygron succesvol aan elkaar gekoppeld. Dit heeft hij gedaan in de vorm van een customer journey.

In zijn onderzoek kijkt Nick niet alleen naar de techniek maar ook naar belangrijke aspecten zoals vertrouwen en transparantie. In een demo hebben collega studenten van Nick een koppeling gelegd tussen Tygron en Unity . Zo hebben de studenten met een paar eenvoudige handelingen een  ecosysteem  gebouwd waarin de visualisatie van Unity wordt gecombineerd met de rekenkracht van Tygron – en daarmee met de hierin geïntegreerde beleidsmatige aanpak van de Provincie Utrecht. Nick heeft daarna bekeken of de data zo nog representatief en uitlegbaar blijft naar gebruikers toe. Zijn conclusie is dat er bij het leggen van de verbinding geen data wegvalt. Wel geeft hij aan dat de uitlegbaarheid van de modellen bij het combineren van verschillende applicaties een aandachtspunt is. Als Tygron op de achtergrond als rekenmotor wordt gebruikt moet de uitleg van de gehanteerde modellen zoals bijvoorbeeld te vinden op onze wiki  voor de eindgebruiker nog wel makkelijk vindbaar zijn. Zijn advies is om door te ontwikkelen aan transparantie en het laten samenwerken van verschillende onderdelen van de digital twin . Hier dragen we vanuit Tygron graag aan bij.

Wil je ook mee op customer journey? Bekijk dan de film die Nick erover heeft gemaakt:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.