Webinar "Accelerate Your Engineering Simulations with the Tygron Platform." | July 11 2024 3.30 - 4.30 pm (CET)

Verslag CoP Water 11 januari 2022: automatiseren van data-integratie en modelopbouw

Het Tygron Platform heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als een volwassen simulatiepakket voor het integraal berekenen van oppervlaktewater en grondwater. In de loop van 2021 is het gebruik onder waterschappen en adviesbureaus weer sterk gegroeid en is het Platform voor een groot aantal verschillende use-cases ingezet.

In 2021 hebben we ook weer veel nieuwe ontwikkelingen gerealiseerd in samenwerking met onze gebruikers. Veel van deze ontwikkelingen staan in het teken van het beter ondersteunen en versnellen van de werkprocessen van hydrologen, door het nog verder automatiseren van data-integratie en modelopbouw.

Tijdens de afgelopen CoP Water op 11 januari 2022 hebben we onze gebruikers meegenomen in deze ontwikkelingen. Hier kunt u de verschillende bijdrages terugkijken:

Intro en welkom door Florian Witsenburg (CEO Tygron)
1587713344198 (Demo) (Demo)

Maxim Knepfle (CTO Tygron): vertelt over de nieuwste ontwikkelingen die vanaf januari 2022 beschikbaar zijn gekomen voor alle Tygron gebruikers. Hierbij is veel aandacht voor het beter ondersteunen en versnellen van de werkprocessen van hydrologen, door het nog verder automatiseren van data-integratie en modelopbouw.

Johnny van Keulen (Waterschap Aa en Maas) vertelt over het waarom en hoe van het werken als Waterschap met gemeten dwarsprofielen in Tygron. Len Geisler (TAUW): toont een tool om vanuit gemeten dwarsprofielen een volledig 2D maaiveld verloop van de watergangen te maken en hoe je hier in Tygron mee kan rekenen.

Jan_jelle (Demo) (Demo)

Jan Jelle Reitsma (Hoogheemraadschap van Rijnland): vertelt over het toetsen en normeren van peilvakken in Tygron.

Willeke (Demo) (Demo)

Willeke van der Wardt van Aveco de Bondt: vertelt over overstromingsberekeningen op basis van de Maas-waterstanden uit het model van RWS.

Jeroen Helder (Aveco de Bondt): over de koppeling van Modflow met Tygron: Hoe en Waarom?

bas (Demo) (Demo)

Bas van de Pas (LDO-voorzitter vanuit IPO; Beleidsadviseur Waterveiligheid Provincie Noord-Holland): vertelt over het belang van een stekker van Tygron Overstromingsscenario’s naar Landelijke database Overstromingen (LDO)

Vragen, discussie en doorkijk naar de toekomst.

Voor een actueel overzicht van onze nieuwe features, zie: https://www.tygron.com/new-features/

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.