Webinar "Accelerated Simulations for Engineers." | July 11 2024 3.30 - 4.30 pm (CET)

Een aantoonbaar groenere stad met big data: NL GreenLabel en Tygron

Elke gemeente staat voor grote, complexe opgaves zoals woningbouw, klimaatadaptatie, gezonde leefomgeving en energietransitie. Deze complexe thema’s vragen om een integrale, intelligente en data-gedreven aanpak. Een dynamische digital twin kan helpen om de opgave transparant en grijpbaar te maken. 

Tijdens de vakbeurs Openbare Ruimte op 23 september 2021 presenteerden Tygron en NL Green Label  NL Greenlabel – Voor een meetbaar duurzame leefomgeving deze nieuwe aanpak om de duurzame inrichting van een gebied of ontwikkelingen in kaart te krijgen, inclusief de knoppen om aan te draaien om deze te verbeteren.

Met het driedimensionale platform van Tygron kunt u zelf aan de knoppen van zo’n digital twin draaien en scenario’s doorrekenen van ontwikkelingen in gebieden. In de digital twin kunnen de effecten van een de omgeving op gezondheid, biodiversiteit en klimaatadaptatie weergegeven worden. Zo kunt u ‘spelen’ met de maatregelenopties en de meest ideale mix zoeken zodat tijd en middelen goed besteed worden. In deze aanpak wordt het Tygron Platform, met haar data-integratie en HPC rekenkracht gecombineerd met de kennis over de duurzame leefomgeving van NL GreenLabel.  

In de lezing op de vakbeurs Openbare Ruimte lieten Lodewijk Hoekstra en Florian Witsenburg live zien – op basis van voorbeelden uit de zaal – hoe het Tygron platform werkt en wat de voordelen zijn om een locatie te vergroenen c.q. te verblauwen. Dit zowel uitgedrukt in ecosysteemdienst- als in monetaire waarden.

Related posts

Weekly Tutorial

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.