Webinar "Accelerated Simulations for Engineers." | July 11 2024 3.30 - 4.30 pm (CET)

WEBINAR DATAGEDREVEN BEEKHERSTEL: INTERACTIEF ONTWERPEN

Beekherstelprojecten helpen bij het verbeteren van de waterkwaliteit, het herstel van flora en fauna, beter vasthouden en bergen van water en het verzachten van de gevolgen van klimaatverandering. Hoe passen we deze beekherstelprojecten in in de omgeving? Welke impact heeft beekherstel op de aangrenzende agrariërs en omliggende bebouwde omgeving? En wat betekent het voor recreanten en de cultuurhistorie?

Met de razendsnelle ontwikkelingen van rekenmodellen, rekenkracht en big data wordt het mogelijk om deze opgaves integraal en interactief door te rekenen. Waterschap Aa en Maas en TAUW hebben een Beekherstelmodel ontwikkeld op het Tygron Geodesign Platform.

In het kader van de Landschapstriënnale 2021 organiseerde Waterschap Aa en Maas, Tauw, HAS Hogeschool en Tygron het online webinar “Datagedreven Beekherstel: Interactief ontwerpen”.

Bekijk hier de video van het evenement:

https://landschapstriennale.com/editie-2021/programma/webinar-datagedreven-beekherstel/

 

Related posts

Weekly Tutorial

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.