Webinar "Accelerated Simulations for Engineers." | July 11 2024 3.30 - 4.30 pm (CET)

Planvorming en gebiedsontwerp met Digital Twins: een nieuwe dimensie!

Op 18 februari 2021 vond het webinar ‘Planvorming en gebiedsontwerp met Digital Twins: een nieuwe dimensie!’ plaats. Dit webinar werd georganiseerd door de Provincie Utrecht in samenwerking met Ruimteschepper. 

In de aankondiging van de webinar op Planvorming en gebiedsontwerp met Digital Twins: een nieuwe dimensie! | Ruimteschepper is te lezen dat de provincie Utrecht nieuwe instrumenten ontwikkelt om gemeenten te ondersteunen bij het realiseren van een gezonde, veilige en aantrekkelijke leefomgeving bij ruimtelijke afwegingen. In deze webinar liet de provincie zien hoe ze tot het gebruik van deze nieuwe instrumenten zijn gekomen en wat de eerste veldtoepassingen kunnen zijn. 

Het belangrijkste – op basis van Tygron – ontwikkelde instrument is gericht op optimale gebiedsgerichte omgevingskwaliteit. Hiermee kan gedurende het planproces in een 3D omgeving de omgevingskwaliteit en duurzaamheid in een gebied worden geïnventariseerd en gevisualiseerd. Door aanpassingen kan het plan worden geoptimaliseerd. Hierbij wordt de kwaliteit voor diverse kwaliteitsindicatoren weergegeven met rapportcijfers. 

Zowel het proces, de indicatoren, en de praktijk van een eerste experiment werden gedemonstreerd inclusief uitkomsten en de lessen die daaruit getrokken zijn. Florian Witsenburg van Tygron gaf aan het eind van de webinar een reflectie. 

Alle bijdragen aan de webinar zijn hier terug te kijken:

KennisKring Presentaties | Ruimteschepper

Related posts

Weekly Tutorial

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.