Webinar "Accelerate Your Engineering Simulations with the Tygron Platform." | July 11 2024 3.30 - 4.30 pm (CET)

Webinar ‘Een Digital Twin voor mijn gemeente. Hoe haalbaar is dat?’: de terugblik

Elke gemeente staat voor grote, complexe opgaves zoals woningbouw, klimaatadaptatie, gezonde leefomgeving en energietransitie. Deze complexe thema’s vragen om een integrale, intelligente, data-gedreven aanpak. Een Digital Twin van uw gemeente of provincie helpt u daarbij.

Maar een Digital Twin… Hoe haalbaar is dat? Is dat niet extreem kostbaar om te maken? Hoe zorg je dat alle specifieke kenmerken, beleidsuitdagingen en regelgeving van je gemeente ook zijn verwerkt in de Digital Twin? In onze webinar van 2 maart 2021 gingen we in op deze vragen. Hieronder kunt u alle bijdrages terugkijken.

Introductie door Florian Witsenburg, CEO Tygron

Het Tygron Geodesign Platform maakt het haalbaar en betaalbaar om voor uw eigen gemeente een Digital Twin te realiseren, waarin naast de best beschikbare open data uw eigen beleidsdoelen, specifieke kenmerken en (3D) data zijn verwerkt. In deze introductie gaan we aan de hand van een voorbeeld Digital Twin, met de thema’s hitte stress, woningbouw en energietransitie, in op de volgende vragen:

  • Hoe maak je een Digital Twin, ook als je zelf geen eigen 3D model hebt?
  • Wat kan ik met een Digital Twin?

Verdiepingssessies 

Sessie 1 Doelgroep: beleidsmedewerkers en besluitvormers

Door ir Florian Witsenburg, CEO Tygron

Verdieping: Het toepassen van een Digital Twin. Aan de hand van use cases wordt ingegaan op vragen als:

  • Hoe kan een digital twin ondersteunen in beleidsvorming?
  • Hoe laat ik de toepassing aansluiten bij mijn eigen (beleids)doelen?
  • En hoe bij randvoorwaardes en (ICT-) eisen rondom schaalbaarheid, flexibiliteit en veiligheid?

Sessie 2 Doelgroep: GIS-adviseurs
Door ir. Godelief Abhilakh Missier

Verdieping: omgaan met GIS data, BIM-modellen en rekenmodellen

  • Welke data wordt standaard gebruikt, hoe kan ik (eigen) data toevoegen en exporteren?
  • Welke data en rekenmodellen (denk aan verkeer, klimaat, Aerius) zijn beschikbaar?
  • ICT-Ecosysteem; hoe sluit het platform aan bij uw applicaties?

Plenaire afsluiting

Hedi van Dijk, COO van Tygron, sloot de webinar af en gaf een extra toelichting over hoe Tygron kan ondersteunen bij het opzetten en toepassen van een Digital Twin. Tygron kijkt altijd naar de vraag vanuit de gebruiker en de daarbij behorende mogelijkheden die geboden kunnen worden. Voor verdere vragen kunt u Tygron altijd bereiken via de verschillende kanalen https://www.tygron.com/nl/informatie-aanvragen/

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.