Webinar "Accelerated Simulations for Engineers." | July 11 2024 3.30 - 4.30 pm (CET)

Water Module handleiding

Omdat het Tygron Platform continu wordt doorontwikkeld, worden de mogelijkheden van de software en de use-cases waarin het Platform kan worden toegepast steeds omvangrijker. Vooral met gespecialiseerde en complexe onderdelen zoals de Water Module, lijkt het alsof er net zo veel verschillende manieren zijn om de software in te zetten als dat er gebruikers en organisaties zijn.

De uitdaging: waarom hebben we dit gemaakt?

Vooral voor gebruikers bij waterschappen hebben we gemerkt dat de brede inzetbaarheid van de Water Module er soms toe leidt dat men niet goed weet waar men moet beginnen. Er is training vereist, en effectief is het noodzakelijk om ervaring te hebben met de technologie voordat je deze daadwerkelijk kan gebruiken. Dit was niet een schaalbare situatie, waardoor een van onze klanten, Waternet, specifiek het verzoek voor een handleiding heeft gemaakt, met als doel:

  • Nieuwe gebruikers stap-voor-stap instrueren hoe ze moeten beginnen, en waar ze rekening mee moeten houden.
  • Een gestandaardiseerd proces te scheppen zodat verschillende gebruikers van een organisatie dezelfde use-case kunnen aanpakken en tot dezelfde modellen en uitkomsten kunnen komen.

We konden ons er in vinden dat dit eigenlijk een essentieel hulpmiddel zou zijn, en daarom hebben we dit verzoek ingevuld op een manier dat ook andere gebruikers van de Water Module van dit werk profijt kunnen hebben.

De oplossing: wat hebben we gemaakt?

Om het werkproces van gebruikers van de Water Module te structureren hebben we een handleiding ontwikkeld die je begeleidt door het volledige proces. Niet alleen door de ingebouwde wizard, maar stap voor stap, met context, vanaf het voorbereiden van alle noodzakelijke data tot en met het verkrijgen van de relevante resultaten. Dit is documentatie aanvullend op onze wiki, in dat de handleiding niet alleen een referentie is waarin specifieke informatie opgezocht kan worden, maar door de informatie in de juiste en relevante volgorde aan te bieden. Het resultaat is dat je een volledig model kan opbouwen, simpelweg door de handleiding te doorlopen.

De Water Module handleiding kan hier gedownload worden, en we raden deze aan aan alle gebruikers van de Water Module:

https://downloads.support.tygron.com/watermanual/WaterManual-Dutch-20200513.docx

De handleiding gebruiken is niet alleen bestemd voor nieuwe gebruikers. Ook ervaren gebruikers kunnen dit als hulpmiddel gebruiken om hun modellen consistent op te bouwen. De handleiding bevat een aantal open plekken, waar gebruikers zelf informatie kunnen invullen. Zo heeft bijvoorbeeld niet elke organisatie hun eigen data op dezelfde manier gestructureerd. De handleiding kan aangevuld worden met specifieke instructies per datatype, waarin wordt aangegeven welke datasets gebruikt moeten worden en welke attributen er in het model gebruikt moeten worden. Dit heeft meerwaarde doordat het niet alleen algemene instructies zijn, maar het ontwikkeld zich tot een specifiek en gedocumenteerd proces wat gevolgd kan worden door alle Tygron gebruikers binnen de organisatie.

Als blijkt dat deze oplossing voor meer gebruikers en organisaties effectief is, dan kunnen er in de toekomst wellicht meer van dit soort documentatie tools ontwikkeld worden; niet alleen referentie informatie maar gerichte instructies, die de ruimte laten aan onze eindgebruikers om aan de slag te gaan met het documenteren en formaliseren van hun werkproces, wanneer ze gebruik maken van het Tygron Platform. We zijn daarom zeer benieuwd naar uw feedback.

Related posts

Weekly Tutorial

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.