Webinar "Accelerated Simulations for Engineers." | July 11 2024 3.30 - 4.30 pm (CET)

Aardgasvrije wijken: de bewoners aan zet

Bij het aardgasvrij maken van wijken spelen heel veel verschillende factoren zoals de specifieke eigenschappen van een de wijk, bouwfysische berekeningen, kosten, en wet- en regelgeving. Met behulp van het Tygron Platform kunnen burgers inzicht krijgen in dit complexe geheel, en in wat er wel of niet kan werken voor hun eigen huis en wijk. Bewoners komen zo beter in positie om keuzes te maken over de energietransitie in hun wijk.

In opdracht van Tauw heeft Tygron tooling ontwikkeld waarmee bewoners kunnen ‘spelen’ met verschillende data en factoren, zoals energiebesparende maatregelen. Zo krijgen ze inzicht in de kosten en opbrengsten van bijvoorbeeld zonne-energie en isolatie voor verschillende (netwerk)scenario’s waarbij aardgas geen rol speelt. Dit wordt inmiddels toegepast in de Haagse wijk Benoordenhout.

In de ESRI-workshop van 14 mei 2020 over energietransitie legt Gerjan Wubs  van Tauw uit hoe dit werkt (vanaf 7:25)

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.