Webinar "Accelerate Your Engineering Simulations with the Tygron Platform." | July 11 2024 3.30 - 4.30 pm (CET)

Tygron Geodesign Platform als de bouwstenen van de Edible Game 1.0

Het Tygron Platform ondersteunt wetenschappers van het Catalan Institute for Water Research (ICRA) bij het ontwikkelen van een stedelijke serious game. De Edible Game 1.0 is onderdeel van het Edible City Network-project en is ontworpen om de steden te helpen bij het implementeren van Edible City-oplossingen en zo de leefbaarheid van stedelijke gebieden te verbeteren.

Het Edible City Network is een internationaal initiatief dat streeft naar het verbeteren van de leefbaarheid van steden door de implementatie van Edible City Solutions. Het doel van het project is om oplossingen te vinden om steden duurzamer te maken door groen en gewassen aan te planten in de stedelijke ruimte en daarmee het algehele sociale welzijn van de steden te vergroten en streeft het ernaar om de stad klimaat- en toekomstbestendig te maken. Het project is het resultaat van multidisciplinaire samenwerking tussen verschillende wetenschappers, universiteiten, lokale stadsbestuurders, niet-gouvernementele organisaties en particuliere ondernemingen over de hele wereld die allemaal samenwerken voor hetzelfde doel.

Ook Tygron speelt een rol in het initiatief door de bouwstenen te geven voor de serious game, Edible Game 1.0. Het spel is ontwikkeld door een team van wetenschappers van het Catalan Institute for Water Research dat betrokken is bij het EdiCitNet-project. Josep Pueyo-Ros, Lluís Corominas, Joaquim Comas, Joana Castellar en Alexandra Popartan hebben het spel ontwikkeld ter ondersteuning bij het ontwerpen van de overgang van de steden naar ruimtes die aansluiten bij de doelstellingen van de Edible City Networks. Het biedt de spelers kennisbasis en methodologie om met succes de Edible Cities-oplossingen te implementeren die het beste aansluiten bij de behoeften van hun stad.

Edible Game 1.0 – street view van Girona

 

De eerste versie van de game is gebaseerd op de kaart van Girona, de stad waar de ontwerpers van de game zijn gevestigd. De game kan echter, vanwege het feit dat het Tygron Platform is gebaseerd op een game-engine, worden toegepast en gespeeld in alle steden die tot het Edible Cities Network behoren. Het spel kan vanuit 9 verschillende stakeholder perspectieven worden gespeeld, waarbij elke speler een andere stakeholdergroep vertegenwoordigt. Onder hen zijn de gemeente, de toerismepromotor, de burenorganisatie en de onderwijssector. Om een ​​optimaal resultaat in het spel te bereiken en de Edible City Solutions succesvol te implementeren, moeten de spelers constant met elkaar in gesprek zijn. Elke speler heeft een bepaald budget en doelen waar ze naar streven. Alle acties van de spelers zijn van invloed op de indicatoren, de doelen van de betreffende stakeholder. Deze moeten op een bepaald niveau gehouden worden om het scenario te laten slagen. Voor het doel van het spel werden nieuwe indicatoren gecreëerd zoals de geabsorbeerde NO2, betrokken personen, gecreëerde banen en voedselproductie. Tijdens het spelen maken de spelers gebruik van verschillende overlays die hen helpen om weloverwogen beslissingen te nemen. Deze overlays geven de spelers toegang tot informatie over onder meer het hittestress-effect, afstand tot groengebieden, NO2-emissies, voedselproductie en de locaties van beschikbare percelen voor stadslandbouw.

 

NO2 emissie overlay die de concentratie van  NO2 laat zien in de stad van Girona

 

De game kan door beleidsmakers en stedenbouwkundigen worden gebruikt voor het testen van scenario’s, aangezien het feedback geeft op genomen maatregelen. Het visualiseert in realtime de aangebrachte wijzigingen in het 3D-model van het gebied en geeft aan welke invloed deze verschillende aspecten hebben op het gebied. De simulatie-eigenschappen van de software maken het een tool perfect geschikt is voor het testen van verschillende voorgestelde oplossingen. Omdat het spel wordt gespeeld door verschillende belanghebbenden, die tijdens het spelen met elkaar moeten debatteren om een gewenst resultaat te bereiken, is het platform bovendien een instrument dat geschikt is voor een participatieve planningsbenadering waarbij de burger samen met stedenbouwkundigen discussieert over een probleem. De game geeft de spelers de mogelijkheid om zich in elkaars rol te verplaatsen en hun, soms tegenstrijdige, belangen te begrijpen.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.