Webinar "Accelerate Your Engineering Simulations with the Tygron Platform." | July 11 2024 3.30 - 4.30 pm (CET)

Tygron over de grens

Ook buiten de Nederlandse landsgrenzen is het Tygron Geodesign Platform goed in te zetten. Dankzij een open source databron als OpenStreetMaps worden gebieden over de hele wereld nu natuurgetrouw weergegeven. Additionele data verfijnen die weergave nog verder. Daarmee is het Tygron Platform ook in het buitenland het ideale hulpmiddel bij stakeholder overleg en scenario planning. 

In het kader van het door de EU gefinancierde project Ground Truth 2.0 verzamelen burgers zelf data van hun woongebied. Deze Citizen Observatories (CO) bestaan uit verschillende lokale stakeholders die allen bijdragen aan het verzamelen van metingen. Tygron is betrokken bij demo cases in België en Zweden. Met het Tygron Platform wordt de gemeten data direct gevisualiseerd en dient zo als basis voor stakeholder gesprekken. 

Hieronder drie recente buitenlandse projecten uitgevoerd met het Tygron Platform. 

België – Mechelen 

Het Meet Mee Mechelen project is gericht op de luchtkwaliteit en de geluidshinder in Mechelen. Het gebied is ingeladen in het Tygron Platform en dankzij de koppeling met OpenStreetMaps meteen goed gevuld. De data over luchtkwaliteit, die burgers gedurende een aantal meetdagen hebben verzameld, maakt het probleem direct inzichtelijk. Met alle stakeholders wordt gekeken naar scenario’s om de luchtkwaliteit te verbeteren door de invoering van autoluwe straten of zelfs het weren van auto’s in bepaalde gebieden. Een groot deel van het centrum is inmiddels autovrij gemaakt waardoor je de luchtkwaliteit ziet verbeteren.

België – Antwerpen 

Een project dat gericht is op hittestress in de wijk Sint-Andries in Antwerpen. Het heeft als doel om tijdens hete dagen koele plekken te identificeren voor personen uit de risicogroepen, zoals ouderen en baby’s. Afgelopen zomer hebben verschillende CO leden metingen verricht om de hittestress-gevoelige plekken in kaart te brengen. Deze metingen zijn ingeladen in het Tygron Platform en zichtbaar in zowel de dag- als de avondtemperatuur. Ook is er een stralingstemperatuurkaart toegevoegd die we als data van Vito hebben ontvangen.

Zweden – Dunkern

In het Dunkern gebied, met actieve gebruikers in het ecovillage in Flen, zijn twee projecten gemaakt. De vele waterkwaliteitsmetingen, gedaan door CO members, zijn allemaal in het project geladen. Er is een groot project van 30km x 30km waarin het totale Dunkern gebied zit, compleet met alle metingen. Daarnaast is er een kleiner project van 10km x 10km met de focus op het ecodorp in Flen. Dit project is vooral ingericht voor het stakeholder gesprek en bevat dan ook alle verschillende rollen inclusief de indicatoren en acties die zij kunnen ondernemen om scenario planning uit te voeren en samen in gesprek te gaan over het verbeteren van de waterkwaliteit in het gebied.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.