Webinar "Accelerated Simulations for Engineers." | July 11 2024 3.30 - 4.30 pm (CET)

Dit zijn de nieuwe features van het Tygron Platform

NIEUWE LTS TYGRON PLATFORM

Op 1 juni was het zover, de nieuwe LTS server (long time support) van het Tygron Platform ging online. Daarmee kwam een periode vol research, ontwikkelen en testen samen in onze grootste update van het jaar. Alle gebruikers hebben nu toegang tot de nieuwe interface, grotere kaarten, de water module en de netwerktechnologie. Ook de reeds bestaande technologie is waar nodig verbeterd en in een nieuw jasje gestoken.

Om te zorgen dat al deze aanpassingen zo probleemloos mogelijk worden doorgevoerd, hebben we grote stappen gemaakt op het gebied van support.  Zo is de support wiki flink onder handen genomen en is alle nieuwe technologie goed gedocumenteerd. Uiteraard blijven we de wiki aanvullen en updaten, maar mocht je iets van informatie missen, geef het aan ons door op het forum zodat we het kunnen bijwerken. Kijk ook eens bij de tutorial filmpjes die we hebben gemaakt om het werken met het platform eenvoudiger te maken. Het forum is dé plek om vragen te stellen of medegebruikers van advies te voorzien.

NIEUWE FUNCTIONALITEIT

Kijk hieronder wat er allemaal nieuw en verbeterd is aan het Tygron Geodesign Platform.

Vernieuwde interface

 

 

 

Het Tygron Platform brengt de huidige situatie in beeld, geeft inzicht in toekomstplannen en zorgt voor snelle consensus bij stakeholders. Die drie toepassingen komen duidelijk terug in de nieuwe interface door de toevoeging van aparte tabbladen. De nieuwe interface maakt het werken met het Platform overzichtelijker en efficiënter. Bijvoorbeeld, doordat de ‘Current Situation’ en ‘Future Design’ uit elkaar zijn gehaald, maak je minder snel de vergissing om de test run te starten.

Tygron Index

 

 

Het is inmiddels ook mogelijk om zelfgemaakte indicatoren en panels te delen met elkaar in de Tygron Index. Op deze plek download je eigengemaakte rekenmodellen die je, al dan niet in een aangepaste vorm, in je eigen project kan gebruiken. Heb je zelf een indicator gemaakt die je graag deelt? Dat kan! In de Index kan je ook uploaden en op die manier andere gebruikers helpen aan nieuwe content. In de toekomst willen we de index uitbreiden met andere deelbare elementen en misschien zelfs wel hele projecten, maar voor nu zijn we benieuwd naar jullie gebruik van de indicatoren en panels.

Completere 3D wereld

 

 

 

De 3D wereld is nu nog completer omdat er meer data automatisch gekoppeld wordt. Het grootste verschil hiervan is te zien in buitenlandse projecten. De koppeling met Open Streetmaps zorgt ook buiten onze landsgrenzen voor een accuraat gegenereerde 3D wereld. We blijven overigens constant bezig om meer bronnen te koppelen voor een steeds accuratere weergave van de werkelijkheid. 

Grotere gebieden

 

 

 

 

Selecteer nu nog grotere gebieden, tot wel 30kmx30km! Hiermee wordt de inzetbaarheid voor verschillende klanten weer vergroot en is de doorrekening van grotere casussen mogelijk. Bij ‘Options’ in het hoofdmenu van het Platform kan je een hardware test doen om te zien of jouw hardware geschikt is voor zo’n grote kaart.

Watermodule

De grootste toevoeging aan het Tygron Platform dit jaar is de Watermodule. In de Watermodule zijn diverse watergerelateerde onderwerpen beschikbaar. Maak berekeningen van bijvoorbeeld overstromingen (inclusief bresgroei), droogte en waterkwaliteit. Doordat we voor de berekeningen gebruik maken van onze eigen supercomputer, komen de resultaten snel en accuraat binnen. Benieuwd naar de mogelijkheden van de nieuwe Watermodule, bekijk dan onderstaande feature filmpjes. En ga direct aan de slag met behulp van onze tutorials en testbedden. Lees meer over de Watermodule in dit artikel.

Netwerken

Combineer de nieuwe Watermodule met de netwerkfunctionaliteit die nu ook op de LTS beschikbaar is. Bekijk bijvoorbeeld het effect van een overstroming op het aanwezige elektriciteitsnetwerk. Meer informatie over de netwerktechnologie is beschikbaar op onze wiki.

Related posts

Weekly Tutorial

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.