Webinar "Accelerate Your Engineering Simulations with the Tygron Platform." | July 11 2024 3.30 - 4.30 pm (CET)

Edu-event 2019: Tygron in het onderwijs, groter dan ooit!

Donderdag 7 februari vond voor de vierde keer het Tygron Edu Event plaats. Het was voor het eerst dat het buiten het Tygron kantoor in Den Haag werd gehouden, tot grote vreugde van organisator Hansje Hooghiemstra. De Universiteit van Amsterdam bood onderdak aan de ongeveer twintig deelnemers, een mix van docenten, studenten en vertegenwoordigers uit het werkveld.

Feedback

Hansje benadrukte in haar openingswoord dat Tygron het event gebruikt om feedback te krijgen van de onderwijsinstellingen die het Platform gebruiken in het curriculum. Zo bleek vorig jaar dat er grote behoefte was aan informatie over de functionaliteit van de software. Met nieuwe tutorial video’s, het forum en de uitgebreide wiki heeft Tygron aan die wens voldaan. Ook was de prijs voor een licentie een struikelblok voor velen. De gratis Edu-licentie voor het Tygron Platform was daarvoor de oplossing.

Complexiteit van ruimtelijke ordening

Ilse Rovers, docente Milieukunde aan de Avans Hogeschool, past de Climategame dit studiejaar voor het eerst toe in het curriculum. Zij vertelde over haar bevindingen tijdens de pilot: “De studenten zijn enthousiast over de lessen met de Climategame. Het is heel hands-on en dat is precies wat ze willen.” Volgens Rovers ervaren studenten nu voor het eerst de complexiteit van ruimtelijke ordening door rollen van de verschillende stakeholders te spelen.

Ambitie

Anouk Berendsen, docent Land- en Watermanagement aan de Hogeschool Van Hall Larenstein, heeft de ambitie om het Tygron Platform breder in te zetten dan alleen voor de Climategame. “Nu gebruiken studenten het platform al voor het Minor project ‘Steengoed’ in het kader van Sustainable River Management met een oude steenfabriek en lopen er afstudeeronderzoeken in opdracht van externe opdrachtgevers.” In de toekomst wil ze RE:PEAT als serious game gebruiken, reguliere studenten games laten bouwen én wateroverlast in stedelijk gebied berekenen en visualiseren.

Template

Mendel Giezen, docent Duurzame Stedelijke Ontwikkeling en Infrastructuur op de UvA, gebruikt het Tygron Platform nu voor het eerst bij de Master Urban & Regional Planning. Daar bleek de vraag naar een template voor de lokale situatie groot. “We willen graag Amsterdamse stakeholders toevoegen, maar het ontbrak de studenten aan tijd om daar in te duiken.” Er komt voor de volgende keer dus meer instructie over de editor mode.

Behoefte

Tijdens het vragenrondje werd duidelijk dat er behoefte is aan meer regio- en opleidingsspecifieke projecten zoals de Climategame. Ook klonk de vraag om meer informatie over hoe het platform beter is in te passen in het curriculum. Afgesproken is dat Tygron gaat helpen met het opzetten van specifieke cases en dat het onderwijs die gaat documenteren. Verder proberen we het werkveld te interesseren om echte projecten te delen en inzicht te geven in werkwijze, zodat studenten waardevolle werkervaring op kunnen doen.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.