Webinar "Accelerated Simulations for Engineers." | June 13 2024 3.00 - 4.00 pm (CET)

Tygron EDU Event 2020 • Deel en Inspireer

Donderdag 9 april vond voor de vijfde keer het Tygron EDU Event plaats. Het was op voorhand al een gedenkwaardige editie doordat de uitbraak van het coronavirus een fysiek evenement onmogelijk maakte. In plaats daarvan ging het Tygron EDU Event 2020 online met een webinar via Zoom.

Deel en Inspireer

Het werd een internationale aangelegenheid met docenten, studenten en vertegenwoordigers uit het werkveld uit diverse landen als toehoorders. Het Webinar werd gepresenteerd door Tygron COO Hedi van Dijk die in haar openingswoord vertelde dat onderwijsinstellingen die het Tygron Geo Platform gebruiken in het curriculum behoefte hebben aan voorbeelden van andere scholen. Wat voor soort projecten zijn er gedraaid en hoe hebben docenten en studenten het aangepakt, wat ging goed en waar liep het spaak? Kortom, deel en inspireer!

Hands on 

 

Maxim Knepflé (Tygron CTO) en Godelief Abilakh Missier (GIS specialist) lieten zien hoe verschillende softwarepakketten op het gebied van GIS nu in te passen zijn in het Tygron Geodesign Platform. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan integratie van onder meer Esri en Qgis. In hun korte presentatie zagen we hoe eigen gebouwen worden geïmporteerd in het platform via een GeoJSON bestand en hoe door Tygron berekende resultaten zichtbaar worden in andere applicaties.

Studenten in actie

 

Mendel Giezen (Universiteit van Amsterdam) vertelde hoe hij het Tygron Geodesign Platform heeft ingezet voor zijn les Climate Proof Development of Cities and Strategic Planning. Het viel hem op dat studenten in het 5 tot 7 weken durende project maar moeilijk op gang kwamen met de software. Dit ondanks de uitgebreide tutorials en het altijd bereikbare forum van Tygron. Diverse oplossingen werden aangedragen door toehoorders tijdens het webinar. Volgens Giezen is er meer technische kennis nodig bij zowel studenten als docenten en stelt samenwerking met bedrijven en overheden voor, alsmede live chats met Tygron medewerkers.

Oplossingsgericht

 

Henk van Hardeveld (Waternet) is voor zijn promotieonderzoek in 2014 het Tygron Platform gaan gebruiken en doet dat nu bij zijn werk bij Waternet nog steeds. Hij zag dat de interactieve simulatie van het Platform heel goed werkte met stakeholders. Zij raakten met elkaar aan de praat bij het zien van de resultaten op een 3D kaart en probeerden meteen deals te sluiten. Nog steeds zet hij het Tygron Platform in tijdens zijn werk om met stakeholders snel consensus te bereiken, zoals bij zijn project RE:PEAT over bodemdaling. Zijn oplossing om meer studenten te leren omgaan met de software is om bedrijven en overheden tijd van bekwaam personeel te laten doneren om de studenten op te leiden.

Gedwongen online

 

Karin Wilterdink (Aeres Hogeschool) integreert al vijf jaar het Tygron Platform in haar lessen voor de bachelor Geo, Media en Design. Eerst deden de studenten alleen de Climate game,, maar tegenwoordig ontwikkelen ze in samenwerking met waterschap de Stichtse Rijnlanden ook eigen projecten. Door de verscherpte maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus was ze plotseling gedwongen haar lessen online te geven. Zo ook de Climategame. Met een extreem korte voorbereidingstijd en de zoektocht naar de juiste manier van online communiceren bleek het leren omgaan met het Tygron Platform meer tijd te kosten dan verwacht. Toch gaan de online lessen door, want: ‘de studenten vinden de Climategame geweldig!’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.