Gratis onderwijslicentie Tygron Geodesign Platform

Eind mei is Tygron gestart met een proef waarbij een gratis EDU licentie wordt aangeboden aan onderwijsinstellingen. Het doel is om meer studenten ervaring te laten opdoen met het gebruik van het Tygron Geodesign Platform.

Steeds meer bedrijven en overheden gebruiken het Tygron Platform en we zien dan ook een toename in de vraag naar het aantal vacatures waarin ervaring met de Engine wordt gevraagd als een pré. Met deze proef hopen wij de afzet van nieuwe professionals en de vraag naar ervaren gebruikers beter op elkaar af te stemmen.

De ontwikkeling van het Tygron Platform is hard gegaan de afgelopen jaren. Werd de tool voorheen hoofdzakelijk ingezet voor het spelen van de Climategame, tegenwoordig is het Platform heel breed inzetbaar voor alle mogelijke Geodesign vraagstukken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het inzichtelijk maken van GIS data en het snel uitvoeren van complexe rekenmodellen.

Sinds het begin van de proef zijn vier onderwijsinstellingen gestart met studenten zelf te laten werken met het Tygron Geodesign Platform. Studenten implementeren zelf GIS data en voeren daarmee Stresstesten uit. Vervolgens maken ze  analyses van bijvoorbeeld hittestress in gebieden.

De verwachting is dat komend schooljaar 18-19 nog eens 40 onderwijsinstellingen binnen en buiten Nederland gaan starten.

 Wat krijg je bij deze nieuwe licentie?

  • 30 projecten parallel opslaan. Op die manier kunnen groepen studenten (3 a 4 per project) samen aan projecten werken.
  • Het formaat per project is 500×500 meter.
  • 200 nieuwe projecten inladen zonder op te slaan.
  • Climategame is standaard meegeleverd
  • Internationaal in te zetten

 In return vragen wij:

  • De school/universiteit heeft een actief plan hoe de software in het curriculum is op te nemen. Dit kan gedeeld worden met andere scholen.
  • De studenten schrijven aan het eind van de cursus een verslagje op welke manier ze de software hebben gebruikt. Dit wordt op de Tygron website gedeeld ter info voor andere scholen. Studenten kunnen deze informatie gebruiken bij het maken van een omschrijving voor een afstudeerproject.

Ben je geïnteresseerd en wil jij met jouw onderwijsinstelling ook meedoen met deze proef of wil je meer informatie, meld je dan nu aan via info@tygron.com.