Jouw wijk een klimaatwijk?

Steeds meer (nieuwbouw)wijken in Nederland hebben te maken met wateroverlast, droogte en hitte. De initiatiefnemers van Klimaatwijk bedachten een concept om dit aan te pakken en klimaatadaptatie naar een hoger niveau te tillen. Daarbij staat kennisdelen over het toepassen van slimme tools centraal.

Tijdens de webinar op 1 december 2022 werd aan de hand van bijdragen van Buro Boot, Regen en Water, de gemeente Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam dit concept van de Klimaatwijk gepresenteerd.

Aan de hand van worden concrete voorbeelden voor Vogeldorp in Amsterdam en het marktplein van Maastricht wordt uitgelegd hoe het analyseren van de wateropgave en van hittestress kan bijdragen aan het klimaatadaptief inrichten van wijken. Wat is het handelingsperspectief en waar is draagvlak voor? Welke maatregelen zijn effectief? En welke stappen moeten we gezamenlijk nog zetten om tot een gedragen aanpak voor wijkuitvoeringsplannen te komen?

U kunt de webinar hier terugzien:

Meer weten en/of aanmelden? zie www.klimaatwijk.nl

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.