Rotterdam in actie: Samenwerking en Participatie als antwoord op hittestress

Het ingenieursbureau van de Gemeente Rotterdam is bezig met het bedenken van manieren om complexe projecten visueel vorm te geven. Dit kan door middel van een 3D-model dat gebaseerd is op de grote hoeveelheden data die de gemeente heeft. Hierdoor wordt het voor burgers en overheden eenvoudiger om de ingrepen in de fysieke leefomgeving te beoordelen en begrijpen hoe we de stad beter, duurzamer en mooier kunnen maken.

In de onderstaande film ziet u een voorbeeld van hoe de digital twin gebruikt kan worden in participatie met de bewoners van de Claes de Vrieselaan. Dit laat zien hoe de gemeente Rotterdam samen kan werken om de stad beter te maken voor alle inwoners. Hoe deze technologische ontwikkelingen het werk van de gemeente gaan helpen weet men nog niet exact. De Gemeente Rotterdam werkt daarom onder meer met het Tygron Platform in het Rotterdamse innovatiecentrum VONK en deelt ook ervaring met bijvoorbeeld de Gemeente Amsterdam en de Hogeschool Rotterdam. Het filmpje is gemaakt met dan aan Wouter Streefkerk van de gemeente Rotterdam en in samenwerking met Ruud Reutelingsperger

Watch the film here:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.