RIVM lanceert koppeling Groene Baten Planner met Tygron

Het RIVM ontwikkelde een tool waarmee de baten van groen in getallen kunnen worden uitgedrukt: de Groene Baten Planner. Deze tool berekent de maatschappelijke en financiële waarde van groen voor de leefomgeving. Via de API zijn Tygron en de Groene Baten Planner nu aan elkaar gekoppeld. Zo kunnen vergroeningsmaatregelen in Tygron worden ingetekend, worden doorgerekend door de Groene Baten Planner, en de baten ervan direct zichtbaar worden gemaakt in de Tygron interface. Ton de Nijs van RIVM vertelt er meer over in deze publicatie:

 

Nature Today | Koppeling Groene Baten Planner aan 3D plan-tools biedt kansen voor gemeenten

 

 

 

Wilt u zelf aan de slag met de Groene Baten Planner in Tygron? Stuur dan een mail aan support@tygron.com en we helpen u verder.