De visie van gemeente Den Haag

Het Tygron Platform maakt het mogelijk dat initiatiefnemer, belanghebbenden en bevoegd gezag met één klik op de kaart inzicht krijgen in wat er op een bepaalde plek wel en niet kan en welke regels er gelden.

Alle relevante informatie komt uit openbare bronnen (bijvoorbeeld PDKO), of is door een adviesbureau of de experts van een gemeente zelf toe te voegen. Al deze data voeden automatisch modellen voor verkeer, milieu, geluid en externe veiligheid en zijn gekoppeld aan het Geodesign Platform van Tygron.

Effecten van initiatieven in de fysieke leefomgeving worden hiermee integraal afgewogen en het resultaat van een initiatief wordt toegankelijk gepresenteerd aan de belanghebbenden.

Belangrijke informatie over de leefomgeving en de veranderingen die daarin worden doorgevoerd, zijn direct in een realistische 3D wereld zichtbaar. Omdat in het model de data betrouwbaar is en gemakkelijk beschikbaar, helpt het model bij goede en snelle besluitvorming.

Casus Den Haag

De gemeente Den Haag werkt veel met het Tygron Platform. Om de stip op de horizon duidelijk te maken, heeft de gemeente Den Haag dit filmpje gemaakt.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.