19th Ave New York, NY 95822, USA

TRAINING OVERSTROMINGSSIMULATIES

Duur: 2 dagen

Kennisniveau Tygron Watermodule: Gevorderd

Doelgroep: (ervaren) hydrologen, met enige ervaring met de Tygron Watermodule. 

Deze training wordt verzorgd door Tygron in samenwerking met Aveco de Bondt. Door deze samenwerking krijgt u optimaal inzicht in zowel het gebruik en de werking van het Tygron Platform als de toepassing ervan op hydrologische vraagstukken vanuit ervaring en kennis uit de praktijk.

In deze training staat het uitvoeren en interpreteren van overstromingsberekeningen met de Tygron Watermodule centraal. U leert werken met de krachtige simulatieomgeving van de Tygron Watermodule, waarin u nauwkeuriger, sneller, communicatiever, gebruiksvriendelijker en autonoom overstromingen kunt simuleren en visualiseren, en impactanalyses kunt maken.
In deze training leert u overstromingen te simuleren op basis van grote hoeveelheden data, met een zeer gedetailleerd hoogtemodel (AHN3 of AHN4) en op extreem hoge resolutie. De training biedt de juiste basis voor hydrologen die Tygron willen gebruiken voor het ontwerpen en toetsen van keringen, en voor het opstellen van (en oefenen met) calamiteitenplannen. 

Onderwerpen die aan bod komen: 

 • Dijkdoorbraken simuleren met de Tygron Watermodule, inclusief het modelleren van breslocaties en bresgroei 
 • Inundaties als gevolg van een overstroming simuleren en analyseren met de Tygron Watermodule  
 • Resultaten van de Tygron Watermodule begrijpen en analyseren. Denk aan waterhoogte, stroomsnelheden en -richtingen, aankomsttijden, route-analyses 
 • Toekomstige situaties en/of scenario’s invoeren in de Tygron Watermodule, effecten berekenen en analyseren. Bijvoorbeeld het invoeren van nieuwe ontwerpen voor dijken en/of het invoeren van nieuw te ontwikkelen woonwijken 
 • Overzicht van de mogelijke impactanalyses die kunnen worden gemaakt met de Tygron Watermodule zoals:
  * Inzicht krijgen in de kwetsbaarheid van het gebied
  * Evacuatie mogelijkheden tijdens een overstroming
  * Het voorspellen van schades en slachtoffers
  * Het modelleren van keteneffecten, denk aan cascade effecten 

Voor wie?
Deze training is gericht op hydrologen die al een basistraining Watermodule hebben voltooid, of vergelijkbare ervaring hebben met het Tygron Platform. 

Praktische info

Data:  6 en 8 februari 2024

Tijd: 09:30-16:30

Locatie: Tygron, Den Haag of een locatie van Aveco de Bondt (in overleg), inclusief verzorgde lunch.

Prijs: € 1650,- excl. Btw per persoon voor beide dagen.

Deelnemers: Minimaal 4, Maximaal 8

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.