“Hoe zit het met Digital Twins?” Verslag Geo-inspiratiedagen

Het Ministerie van BZK (DiS Geo en BRO), Kadaster/PDOK en Geonovum organiseren in 2021 vier geo-inspiratiedagen. Tijdens de geo-inspiratiedagen praten zij met makers en gebruikers van (geo-)data bij op actuele ontwikkelingen, inspireren we met praktijkvoorbeelden, stippen we aandachtspunten aan èn bieden zij gelegenheid om onderling weer even bij te praten. 

De eerste geo-inspiratiedag vond plaats op 20 april. Er is direct begonnen direct met een spraakmakend thema, namelijk: digital twins. Want het woord digital twins gonst de laatste tijd door de virtuele wandelgangen. Hoogste tijd om uit te vinden wat hier aan de hand is.

De presentaties zijn terug te kijken.

  • Hier vindt u de bijdrage van Florian Witsenburg, CEO Tygron, over de inzet van digital twins voor handelingsperspectief bij overstromingen: 

Hier vindt u alle informatie over de dag zelf bij elkaar en kunt u de bijdragen terugkijken:

https://www.geonovum.nl/over-geonovum/actueel/beleef-nog-een-keer-de-geo-inspiratiedag-digital-twins