Tygron EDU Event 2021; Best-Practices uit het onderwijs: de terugblik

Op donderdag 8 april 2021 vond de zesde editie van het jaarlijkse Tygron EDU Event online plaats.
Dit jaar was het thema van het evenement “Best Practices from Education”, en het hoogtepunt was de lancering van onze nieuwe Tygron EDU Manual en het Tygron Learning-helpcentrum. Dit was een reactie op de feedback van het EDU-evenement van vorig jaar. Naast de nieuwe materialen kregen we gezelschap van studenten, stagiaires en onderzoekers die deelden hoe ze het platform het afgelopen jaar in hun projecten hebben gebruikt..

Korte terugblik van het event

Bekijk de video en lees het verslag hieronder.

Hansje Hooghiemstra , de onderwijs coördinator bij  Tygron, was de moderator en begon met het verwelkomen van de deelnemers en vervolgens de planning van het evenement deelde. Ook gaf ze een kleine inleiding op het Tygron Platform voor degenen die er nog niet bekend mee zijn.

Toen presenteerde, Katia Zahwi van Tygron de Tygron EDU manual. Ze vertelde dat de handleiding is gemaakt omdat dit als behoefte werd geuit op het Tygron EDU Event van vorig jaar. Zij ging in op hoe de handleiding is samengesteld en waaruit deze bestaat. Op de Tygron wikipagina liet ze zien waar deze handleiding te vinden is. Katia heeft 4 educatieve use-cases besproken die in de EDU-handleiding worden beschreven. Deze use-cases zijn cursussen en / of onderzoeksprojecten waarin het Tygron Platform is geïntegreerd.

Hansje nodigde vervolgens samen met Katia het publiek uit om bij te dragen aan de ontwikkeling van de EDU-handleiding, en vroeg de docenten die het platform in hun cursussen wilden implementeren om gebruik te maken van het template dat in de handleiding wordt aangeboden. Ze introduceerde ook het nieuwe Tygron Learning-helpcentrum, waar alle leermaterialen en informatie op één plek te vinden waren.

Na de lancering van de handleiding presenteerden studenten Mike Schampers en Aukje Verheijen, van de Hogeschool Van Hall Larensteijn, met StoryMaps de resultaten van hun opdracht “stedelijk waterbeheer”. Ze spraken ook over de uitdagingen en de meerwaarde van het gebruik van het Tygron-platform in hun groepsproject. De studenten kregen gezelschap van Willemijn Rossen van het Waterschap Zuiderzeeland, die gaf meer uitleg over hoe zij betrokken is bij hun opdracht als opdrachtgever en over de betrokkenheid van de gemeente Lelystad bij deze opdracht casus.

Na deze presentatie hadden enkele deelnemers vragen, waaronder Nick Pruijn from InHolland, die meer wilde weten over de integratie van ArcGIS Pro in het Tygron Platform. De studenten hielpen bij het beantwoorden van die vraag. Daarnaast sprak de docent Stedelijk Water van HVHL, Anouk Berendsen, uit voor welke uitdagingen ze staat als het Tygron Platform wordt vernieuwd, en hoe dat de cursusvoorbereiding beïnvloedt.

Ward van Laatum van Aveco de Bondt gaf een korte presentatie om het belang uit te leggen van het betrekken van verschillende stagiaires voor onderzoeksprojecten en hierbij gebruik maken van het Tygron-platform. Vervolgens voegde Reijn van Rooijen (student aan de Wageningen Universiteit die momenteel parttime werkt als onderdeel van het Tygron-team) zich bij Ward om te vertellen over de opdracht die hij heeft gedaan als onderdeel van zijn vorige stage. Reijn concentreerde zich op hoe hij het Tygron Platform gebruikte om zijn Biodiversiteitsproject naar een hoger niveau te tillen.

Na een korte pauze gaf Josep Pueyo van de Catalan Instituut for Water Researchde eindpresentatie. Hij vertelde hoe hij onafhankelijk met het platform heeft gewerkt om de eetbare stadsoplossingen te creëren. Josep legde in detail het proces uit van het maken van de game en concentreerde zich op de materialen die hem hielpen zichzelf te leren over het gebruik van het Tygron Platform.

In de afronding sloot Hansje het evenement af door de sprekers en de deelnemers te bedanken voor hun deelname. Ze herinnerde docenten eraan om de Tygron EDU-handleiding te gebruiken en contact op te nemen met het Tygron-team voor het geval ze ondersteuning nodig hebben bij de integratie van het platform in nieuwe cursussen.

Hieronder staan enkele nuttige links met betrekking tot het EDU event 2021: