EDU Pre-evenement 2021: de terugblik

Op 1 april 2021 organiseerde Tygron een EDU-pre-event om het platform te introduceren bij docenten en onderwijsinstellingen van over de hele wereld. Het thema van het pre-event was “Geodesign Future-proof Cities“. Ze verkenden de vele functies en thema’s van Tygron, hoorden van experts die Tygron gebruiken voor professionele projecten, leerden alles over onze educatieve licenties en use-cases. Aan het einde van het evenement werd een vraag- en antwoordsessie georganiseerd, waar iedereen de kans kreeg om vragen te stellen en te beantwoorden met betrekking tot het Tygron-Platform.

Kort verslag van het evenement

Bekijk de film en lees het korte verslag hieronder.

Hedi van Dijk, COO Tygron, was de moderator van beide sessies. Ze begon met het introduceren van de sprekers en gaf een kort overzicht van de sessie.

Florian Witsenburg, de CEO van Tygron, introduceerde het Tygron Geodesign Platform. Hij legde uit hoe het platform werkt en sprak over de belangrijkste functies en de mogelijke toepassingen van het platform. Om dat te doen, liet hij enkele voorbeelden zien van wat het platform kan, zoals de warmte-overlay-functie en de overstromingssimulatiefunctie. Hij voorzag het publiek ook van de geschiedenis van het Tygron Platform en de evolutie van een consultancytool naar gebruiksvriendelijke open-data software.

Na Florian, gastspreker Carmen Merino Zamora, Junior Technical Consultant van Tauw Iberia, gaf een kleine presentatie over haar masterproject. Ze vertelde hoe ze het Tygron-platform gebruikt om neerslagsimulaties uit te voeren en de overstromingseffecten te berekenen als onderdeel van haar overstromingsrisicobeheerproject in Arganda del Rey, Madrid. Ze benadrukte de voordelen van het gebruik van het platform bij dit soort projecten.

Daarna vertelde Hansje Hooghiemstra, die werkt als een onderwijscoördinator, over twee use-cases van het Tygron-Platform in het onderwijs. Ook vertelde ze over de EDU-licenties en hun voorwaarden, evenals de EDU-Manual die onlangs werd gelanceerd om docenten te helpen het platform in hun curriculum te integreren.

Tijdens de Q&A stelden de deelnemers vragen als “Hoe kunnen we realtime gegevens aan het platform toevoegen?” en “Is er een manier om het Tygron-platform in VR te ervaren?”. Len Geisler van TAUW deelde een artikel over een app die data gebruikt van het Tygron-platform om in realtime geprojecteerde overstromingen in virtual reality te tonen.
Ook vragen als “Hoe kunnen we gegevensuitdagingen op het platform overwinnen?”, “Is er een manier om de fouten in de geïmporteerde gegevens te bewerken?” en “Kunnen we 3D-bestanden zoals SketchUp rechtstreeks naar het platform importeren?” komen aan bod. De sprekers en deelnemers kwamen bij elkaar om die vragen te beantwoorden en hun ervaringen te delen.

Aan het einde van de sessie sloot Hedi af met het bedanken van de deelnemers en de sprekers, en nodigde iedereen uit voor het belangrijkste EDU-evenement, dat de week daarop zou plaatsvinden op 8 april 2021, waar Tygron hun nieuwe EDU-handleiding zou lanceren.

Hieronder staan enkele links naar nuttige informatie die tijdens het evenement werd gedeeld:

Links uit het vraag en antwoord gedeelte van het event: