Tygron EDU Event 2021; Best-Practices uit het onderwijs

Op donderdag 8 april 2021 van 14:00 tot 16:30 vindt de zesde editie van het Tygron EDU Event plaats.

Een nuttige bijeenkomst waarin de leden van het Tygron onderwijsnetwerk de gelegenheid krijgen elkaar te inspireren en ervaringen te delen.

Ditmaal met het thema:  Best-Practices uit het onderwijs

Bekijk de complete terugblik hier:

 

Tijdens het Tygron EDU Event van vorig jaar bleek er behoefte aan een handboek voor het implementeren van het gebruik van het Tygron Platform in het onderwijs. Met deze feedback zijn wij aan de slag gegaan en daarom delen wij graag met jou dit nieuwe handboek tijdens het komende Event. Hier worden ervaringen, leerdoelen en de opzet van opleidingen waar het Tygron Platform in worden gebruikt gedeeld.

Tijdens het Event op 8 april zullen de betrokkenen uit het onderwijs netwerk en het werkveld je meenemen door het handboek en ervaringen delen. En antwoord geven op vragen als:

  • Hoe koppel ik het gebruik van de software aan mijn leerdoelen?
  • Hoeveel uur moet ik inroosteren voor de opdracht?
  • Wat is een realistisch eindproduct om te vragen aan de student?
  • Hoe past het gebruik van de software binnen een stage- en/of afstudeeropdracht?
  • Hoe wordt de kennis overgedragen op de student met betrekking op het gebruik van de software?
  • Welke achtergrond hebben studenten nodig om te kunnen werken met de software?
  • Hoe kan ik verdieping aanbrengen in een afstudeeropdracht door gebruik van het Tygron Platform?

Deze sprekers zullen aanwezig zijn:

  • Studenten van de Hogeschool van Hall Larenstein, van de opleiding land- and watermanagement, vertellen over de opdracht die zij hebben uitgevoerd voor de gemeente Lelystad en waterschap Zuiderzeeland.
  • Josep Pueyo, Geografie en Omgeving, van de Catalan Institue of Water Research (ICRA) in samenwerking met de Universiteit van Girona (Spanje) vertelt over zijn project in gericht op the Edible City Solutions. De vraag ‘hoe kan de student zelf aan de slag’ wordt uitgebreid besproken in deze presentatie.
  • Reijn van Rooyen, Master student International Land and Water Management aan de Wageningen Universiteit, vertelt over de opdracht die hij tijdens zijn stage heeft volbracht in samenwerking met Aveco de Bondt. Ward van Laatum, Adviseur Geohydrologie bij Aveco de Bondt geeft hierbij toelichting over de samenwerking met Reijn. De vraag ‘hoe past het gebruik van de software binnen een stage’ en ‘hoe kan je verdieping aanbrengen door het gebruik van de software’ komen hier zeker aanbod.

In de opzet zal veel ruimte zijn voor vragen, discussie en reflectie. Ook is er ruimte om vooraf al je vragen te stellen door ze aan te geven op het aanmeldformulier. Deze vragen zullen we met de sprekers meenemen in de presentaties om er zo goed mogelijk antwoord op te geven.

Het programma wordt nog aangescherpt over de loop van de tijd, hier wordt je uiteraard verder over geïnformeerd.

Meld je nu alvast aan via onderstaande link en vul je vraag in. Dan nemen we het mee in het definitieve programma. (Je wordt doorgelinkt naar de internationale pagina.)