Het Tygron EDU Event 2020: Deel & Inspireer

Net als in voorgaande jaren is er ook in 2020 een Tygron EDU Event. Ditmaal op donderdag 9 april 2020 vanaf 13:00 uur op de Hogeschool van Amsterdam, aan de faculteit Techniek. 

De komende editie heeft als thema: Deel & Inspireer

Het EDU Event is het langstlopende event van Tygron en kent een hechte en actieve community. Naar aanleiding van het afgelopen EDU Event (lees hier het verslag) hebben we intensief onderzoek gedaan en zijn we nauwe samenwerkingen aangegaan met verschillende onderwijsinstellingen. Hieruit is gebleken dat de behoefte bij docenten om met elkaar de ervaringen te delen over het gebruik van de Tygron Platform alleen maar is gegroeid.

Dit komt deels doordat steeds meer scholen starten met het gebruik van de software. Daarnaast is het aantal scholen dat het Platform inzet voor het maken van eigen projecten enorm gegroeid. De vraag naar voorbeelden van het gebruik is exponentieel toegenomen.

Ervaringen delen

Docenten en studenten staan te springen om hun ervaringen te delen over hoe zij de software hebben toegepast het afgelopen jaar. Bijvoorbeeld voor het maken van berekeningen over waterstress en het strategisch plannen van klimaatbestendige steden. En niet te vergeten de Tygron Student Contest waarbij er meer dan 210 studenten uit 48 landen hebben gestreden voor de hoofdprijs van 1500,-! Een legio aan voorbeelden waarvan we er graag een aantal met jullie delen op het Tygron EDU Event van 2020.

En zo ziet het programma er uit:

13:00-13:15    Inloop en welkom 

13:15-13:30    Hansje Hooghiemstra introduceert Tygron 2020

Welke ontwikkelingen zijn er te verwachten in 2020 en welke ontwikkelingen uit 2019 zijn relevant voor het onderwijs?

13:30-14:00    Mendel Giezen vertelt hoe hij op de Universiteit van Amsterdam gebruik maakt van de software voor de course Climate proof development of cities and strategic planning. Vorig jaar heeft Mendel vertelt op het EDU Event hoe hij van plan was om het Tygron Platform te gebruiken en hij deelt nu graag hoe dit is gegaan en hoe hij dat heeft aangepakt.

14:00-14:30     Anouk Berendse van De Hogeschool van Hall Larenstein vertelt over haar studenten van de opleiding Land en Watermanagement die dit jaar hebben gewerkt aan het project Stedelijk Water. In samenwerking met de gemeente Almere en het waterschap Zuiderzeeland hebben haar studenten de vraag gekregen om met het Tygron Platform inzichtelijk te maken hoe is het gesteld met de waterhuishouding in een wijk in Almere. Zij hebben diverse analyses gemaakt en adviezen gemaakt over het klimaatadaptief maken van deze wijk. Anouk deelt graag haar ervaring over dit voorbeeldproject waarin de triple helix tussen onderwijs, gemeente en het waterschap een belangrijke rol speelt.

14:30-14:45    Korte pauze

14:45-15:15     Wouter Kampman heeft stage gelopen bij Aveco de Bondt. Hij heeft voor zijn opdracht het software pakket Delft3D vergeleken met het Tygron Platform. Hij heeft dezelfde berekeningen in beide pakketten doorgerekend en presenteert graag de uitkomsten van zijn onderzoek. In onze ogen een goed voorbeeld van een extra validatieslag en een interessante afweging voor jou als docent waarom je voor het gebruik van het Tygron Platform kiest of niet.

15:15-16:15            Panel discussie

De sprekers nemen plaats om onder leiding van Henk van Hardeveld een paneldiscussie te voeren met jou. Aan de hand van de voorbeelden die je hebt gehoord vragen wij jou hoe het gebruik van het Tygron Platform meerwaarde zou kunnen geven op jouw eigen onderwijs instelling? Of misschien gebruik je de software al en wil je aan het panel voorleggen hoe jij ook de volgende stap kan gaan zetten naar het creëren van eigen projecten met je studenten? Zo proberen we samen met jou naar een aantal concrete uitkomsten te komen zodat je wat kan halen, kan brengen en kan meenemen op ons Event.

16:15-16:30                Afronding en start van de borrel

Een kleine recap van de middag en een korte blik op de toekomst. Na de afsluiting is er nog voldoende gelegenheid om onder het genot van een drankje nog even door te praten en ideeën uit te wisselen.

Voor informatie kan je altijd mailen naar info@tygron.com

Wil je dit niet missen, meld je dan nog vandaag aan via onderstaande aanmeldknop.