19th Ave New York, NY 95822, USA

Hittestress in stedelijk gebied

Duur: 2 dagen

Kennisniveau Tygron Hittestressmodule: Starter

Doelgroep: (ervaren) hydrologen, zonder ervaring met de Tygron Hittestressmodule

Deze training wordt verzorgd door Tygron in samenwerking met Aveco de Bondt. Door deze samenwerking krijgt u optimaal inzicht in zowel het gebruik en de werking van het Tygron Platform als de toepassing ervan op hydrologische vraagstukken vanuit ervaring en kennis uit de praktijk.

Het Tygron Platform is een simulatiepakket waarmee de leefomgeving op hyperresolutie integraal doorgerekend kan worden op aspecten als wateroverlast, hittestress, luchtkwaliteit en geluid. De Tygron Hittemodule is gebouwd conform de richtlijnen van het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie (DPRA). In deze training leert u de basisprincipes van de Tygron Hittemodule, hoe u eigen simulaties kan maken en aspecten als PET, wind en schaduw inzichtelijk kunt maken. U krijgt hiermee eveneens inzicht in de verschillende mogelijkheden voor meer geavanceerde analyses zoals het in kaart brengen van schaduwroutes en afstanden tot koele verblijfsplekken.

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Het instellen van de basiscomponenten van de Tygron Hittemodule, en het toevoegen van de hiervoor benodigde (eigen) data zoals van een weerstation.
  • Uitvoeren en duiden van berekeningen: wat en hoe wordt er berekend en op basis van welke uitgangspunten .
  • Hoe de Tygron Hitte module direct met basisregistraties kan werken; importeren en exporteren van GIS data en analyseresultaten via oa Arc-GIS, Q-GIS en WFS
  • Inbouwen van maatregelen (zoals stedenbouwkundige plannen) en werken met de combo-overlay om data inzichtelijker te maken.
  • De relatie met klimaatstresstesten en de watermodule
  • Het kunnen vinden en werken met de uitgebreide documentatie van de Hittemodule, beschikbare tutorials, de Tygron Community en het Tygron Forum

Voor wie? Deze training is gericht op Uitvoerders en opdrachtgevers van klimaatstresstesten met weinig tot geen ervaring met het Tygron Platform.

Praktische info

Data: 10 en 12 oktober 2023

Tijd: 09:30-16:30

Locatie: Tygron, Den Haag of een locatie van Aveco de Bondt (in overleg), inclusief verzorgde lunch.

Prijs: € 1650,- excl. Btw per persoon voor beide dagen.

Deelnemers: Minimaal 4, Maximaal 8

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.