GEO-ICT expert

Tygron is een Nederlands softwarebedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van een Open Data Platform, gespecialiseerd in het verwerken en analyseren van grote hoeveelheden ruimtelijke data. Het Tygron Platform wordt gebruikt om complexe scenario’s op het gebied van stedelijke planning te simuleren en te analyseren, zoals water, klimaat, woningbouw, groenvoorzieningen, mobiliteit, leefbaarheid en duurzaamheid. Het platform biedt de mogelijkheid om verschillende datasets te integreren en te gebruiken en werkt op basis van open geo-standaarden en een API. Tygron is op zoek naar een GEO-ICT expert om het team te versterken.

Als GEO-ICT expert bij Tygron werk je samen met een team aan het ontwikkelen en implementeren van geografische informatiesystemen (GIS), data-werkprocessen en ICT-oplossingen. Je bent verantwoordelijk voor het implementeren van het Tygron Platform bij gebruikers, het koppelen van datastromen, het automatiseren van werkprocessen en het standaardiseren van berekeningen en beleid. Je ontwikkelt en implementeert GIS- en ICT-oplossingen en bent verantwoordelijk voor het integreren van externe data in de software en het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in de gebruiksruimte van het Tygron Platform. Je werkt nauw samen met klanten om hun specifieke behoeften te begrijpen en oplossingen te bieden die aansluiten bij hun wensen, zodat zij het Tygron Platform zelf optimaal in kunnen zetten. Je werkt aan het ontwikkelen van klantgerichte maatwerkoplossingen, maar denkt ook mee en zet je in voor duurzame en herbruikbare oplossingen om de gebruikers van de software structureel te ondersteunen.

Tygron werkt voor verschillende overheidsorganisaties (provincies, waterschappen, gemeenten), technische adviesbureaus en projectontwikkelaars. Hier een aantal voorbeelden:

 1. Provincie Utrecht: https://www.tygron.com/blog/2018/07/17/provincie-utrecht-gebruikt-tygron-platform-voor-omgevingswet/
 2. Gemeente Rotterdam: https://www.tygron.com/blog/2022/03/07/vleermuisroutes-modelleren-in-een-digital-twin/
 3. RIVM: https://www.atlasnatuurlijkkapitaal.nl/nieuws/koppeling-groene-baten-planner-aan-3d-plantools-biedt-kansen-voor-gemeenten
 4. Urban Sync: https://urbansync.nl/project/open-innovatie/
 5. Heijmans: https://www.greenpro-online.nl/artikel/het-register-duurzame-leefomgeving-is-een-gamechanger/

Taken en verantwoordelijkheden:

Je bent verantwoordelijk voor de technische uitvoering van projecten zoals:

 • Integreren van externe data in het Tygron Platform
 • Integreren van modellen en analysemethoden in het Tygron Platform
 • Het opbouwen van complexere projecten in het Tygron Platform

Je doet dit altijd in intensieve interactie met de klant:

 • Samenwerking met klanten om hun specifieke behoeften te begrijpen en oplossingen te bieden die aansluiten bij hun wensen
 • Het begeleiden en ondersteunen van klanten bij het kunnen toepassen van de ontwikkelingen in hun werkprocessen, bijvoorbeeld in werksessies.

Je bent een vraagbaak voor collega’s bij het oplossen van technische uitdagingen en vice versa.

Een van de innovatieve aspecten van het Tygron Platform is dat zowel onderwijsinstellingen als professionele organisaties zelfstandig aan de gang kunnen binnen een actieve community met behulp van documentatie, tutorials en trainingsprogramma’s. Jij draagt bij aan de totstandkoming hiervan.

Functie-eisen:

 • Een afgeronde HBO of universitaire opleiding in een relevante discipline, zoals geografie, geodesie, ICT of vergelijkbaar.
 • Minimaal 5 jaar ervaring met diverse GIS-programma’s, databases en WebGISapplicaties en het ontwikkelen en implementeren van GIS- en ICT-oplossingen.
 • Ervaring met Git, API’s en SDK’s, pakketten zoals FME, QGIS, ESRI, en programmeertalen zoals Python, R of  JavaScript.
 • Kennis van geografische informatiesystemen (GIS) en databanken (SQL).
 • Je bent samenwerkingsgericht en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.
 • Sterke analytische vaardigheden en de capaciteit om complexe problemen op te lossen.
 • Affiniteit met ruimtelijke inrichting van stedelijke en regionale omgevingen.
 • Affiniteit met systeembeheer is een pré.

Wat bieden wij:

 • Een uitdagende functie binnen een ambitieus en groeiend bedrijf.
 • Een informele werkomgeving met korte communicatielijnen.
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.
 • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Indien je jezelf herkent in bovenstaande functiebeschrijving en je de geschikte GEO-ICT expert bent die Tygron zoekt, stuur dan je cv en motivatiebrief naar jobs@tygron.com

Geen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.