19th Ave New York, NY 95822, USA

Tygron Platform LTS Server Release 2020

De grote LTS Server release 2020 is hier! Na een periode van proefdraaien op de Preview Server gaan de verbeterde functionaliteiten nu naar de LTS Server en wordt dit de nieuwe standaard voor alle gebruikers. Hieronder vindt u informatie over wanneer de release plaatsvindt en welke verbeteringen in de functionaliteiten u straks kunt gaan gebruiken.

Release van de LTS Server
Op vrijdag 28 februari om 12:00 vindt de release van de LTS Server plaats, met kans op uitloop naar het weekend. Dit betekent dat de Tygron servers dan tijdelijk buiten gebruik zijn. Vanaf 1 maart is de LTS Server weer toegankelijk en beschikt iedere gebruiker over de nieuwste functionaliteiten op de LTS Server. De Preview Server is vanaf dat moment niet meer bereikbaar.

Van Preview Server naar LTS Server: geef uw projecten door
Geef aan ons door welke projecten u nu op de Preview Server heeft staan die u graag wilt blijven gebruiken op de LTS Server. Dan zorgen wij dat deze vanaf 1 maart voor u op de LTS Server beschikbaar zijn. U kunt dit doorgeven tot en met 18 februari via support@tygron.com. Let op dat dit wel meetelt voor het aantal opgeslagen projecten die u binnen uw licentie kunt bewaren.

Verbeterde Functionaliteiten

Een nieuwe functionaliteit op het Tygron Platform is het parametrisch ontwerpen. Via deze functie kunt u diverse ontwerpen genereren in de 3D wereld die voldoen aan de door u opgegeven parameters. In het bovenstaande filmpje ziet u een voorbeeld over hoe dit in een project wordt toegepast.

Hittestress

Het Tygron Platform biedt vanaf nu de mogelijkheid om te rekenen met hittestress conform de nieuwe DPRA standaard voor stresstesten. Met de nieuwe functionaliteit maak je mede op basis van KNMI gegevens accurate berekeningen over hittestress, rekening houdend met tijdstip van de dag en de datum. Ook kan de ‘sun angle’ nu berekend worden op basis van een tijdstip, of een gemiddelde worden getoond in een overlay. Voor alle uitgebreide informatie over deze nieuwe technologie verwijzen we u graag naar de documentatie op de Support Wiki over de DPRA Module. Het vertrouwde UNESCO model voor hittestress is ook nog steeds beschikbaar.

Geodesign

Met de verbeterde functionaliteiten voor Geodesign is het mogelijk om beter te interacteren met GIS. Data vanuit het Tygron Platform kan live worden getoond in GIS-applicaties met behulp van een WMS of een WFS. U kunt bijvoorbeeld uw data tonen in een eigen web map omgeving en de data inclusief de attributen gebruiken in andere software pakketten, zoals Arcgis of QGIS, voor verdere analyses. Daarnaast is er ook gewerkt aan een veelgevraagde feature, namelijk het inladen van eigen 3D modellen in de bestaande 3D wereld. Het is nu mogelijk om gedetailleerde modellen, inclusief texturen, in te laden in het Platform. Bijvoorbeeld een nieuw ontwerp van een architect of kenmerkende gebouwen kunnen hiermee worden ingeladen om zo de herkenbaarheid van het 3D model te vergroten. Om u alvast een indruk te geven van deze nieuwe mogelijkheden verwijzen we u graag naar het onderstaande filmpje en de documentatie op de Support Wiki.

Vernieuwde watermodule

In de watermodule zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd. Het inladen van eigen data over kunstwerken is aangepast waardoor er minder voorwerk in GIS hoeft te gebeuren. Dit zit met name in de plaatsing van de kunstwerken in de rasterisatie van het gebied. Ook wordt er meer feedback gegeven over het watersysteem in de vorm van nieuwe overlays en betere feedback berichten. Ook het doorrekenen van grote gebieden is verbeterd. Bijvoorbeeld door de mogelijkheid om berekeningen per area te doen in plaats van over het gehele gebied. Dit scheelt aanzienlijk in de doorrekentijd wanneer er een aanpassing is gedaan in een klein gedeelte van het gebied. Voor alle aanpassingen in de watermodule verwijzen we u graag naar de release notes waarin bij de verschillende updates de specifieke aanpassingen benoemd zijn.

Related Posts
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.