Tygron Student Contest 2019 over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN

Op maandag 1 maart gaat de Tygron Student Contest 2019 van start. Doel van de contest is om in het Tygron Geodesign Platform een actueel project te maken naar aanleiding van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Wie dat volgens een ervaren vakjury het beste doet, pakt de hoofdprijs van 1500 euro!

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn de blauwdruk voor een betere en duurzame toekomst. Ze kaarten de wereldwijde uitdagingen aan waar we mee geconfronteerd worden, waaronder armoede, ongelijkheid, klimaatverandering, milieudegradatie, oorlog en onrechtvaardigheid. Meer informatie vind je op de website van de VN.

Tygron Platform

Het Tygron Platform is een multifunctioneel softwarepakket, ontworpen om snel en goed geïnformeerd het heden in kaart te brengen, toekomstige scenario’s te plannen en overeenkomst te bereiken met alle belanghebbenden. Dit alles op basis van geografische data, uitgebreide analysemethoden en erkende rekenmodellen. Studenten van alle relevante studierichtingen zijn daarom welkom zich in te schrijven en mee te doen, solo of in een team.

Ontwikkel een project met eigen data en indicatoren over een van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Wat is de samenhang met jouw opleiding? Past jouw onderwerp niet in de Ontwikkelingsdoelen van de VN, leg dan uit hoe jouw onderwerp toch bijdraagt aan een goede en duurzame toekomst voor iedereen.

Gratis meedoen

Het softwarepakket van Tygron is gratis te gebruiken onder de EDU-licentie. Heeft jouw onderwijsinstelling nog geen overeenkomst met Tygron, laat een docent dat zo snel mogelijk in orde brengen.

Je project wordt beoordeeld op de volgende criteria:

  • Duidelijke doelstelling
  • Betrokkenheid van de eindgebruikers
  • Gebruik van (eigen) data
  • Gebruik van indicatoren
  • Complete omschrijving van het project, proces en evaluatie

We maken de winnaar in juni 2019 bekend. Hoofdprijs 1500 euro, tweede prijs 500 euro en derde prijs 250 euro.

Meer informatie volgt binnenkort. Vragen? Neem contact op via info@tygron.com